۱۳۸۳ آبان ۸, جمعه

به خانه بازمی‌گردیم؟!!!! آخه هبوط تا به چه حد؟ :(((

خیلی خوبه که بعد از پستِ قبلی یکی دیگه از خواننده‌ها هم ای‌میل داد که قربون دستت حالا که قورمه‌سبزی رو می‌گی ته‌چین رو هم بگو!! خب خانوم‌ها و آقایونِ عزیز (می‌گم آقا چون کسی که قورمه‌سبزی رو می‌خواد آقاهه!) امروز طرز تهیه‌ی خورشت قورمه‌سبزی رو براتون توضیح می‌دم. البته لطفا توجه‌ِ اکید داشته باشید که این قورمه‌سبزی‌ایه که من دوست دارم و بقیه معمولا تو این خورشت لوبیا قرمز می‌ریزن که به‌ هیچ‌ وجه من الوجوه برای من توجیه‌پذیر نیست و کلی کارای دیگه می‌کنن که خب من خوشم نمی‌آد! خلاصه که هر کسی آزاده هر جوری که خودش دوست داره آشپزی کنه مگه نه؟ D:

مواد لازم:
اول از همه و مهتر از همه چیز سبزی‌تونه که اصل کاریه و خب در این هم خیلی‌ها نظرات متفاوتی دارن. خود همین سبزی رو آماده کردن کلی دنگ و فنگ داره پس حواس‌تون باشه که برین یه جایی که این سبزی‌ها رو داشته باشه.

- تره، شنبلیله، جعفری، گشنیز، و مقداری اسفناج که به خورشت‌تون لعاب بیشتری می‌ده و تاثیر خاصی روی مزه نداره. بسته به تعداد نفراتی که دارین براشون غذا می‌پزین هر چقدر که از بقیه‌ی سبزی‌ها می‌ریزین حواس‌تون باشه که تره باید به نسبتِ بقیه دو برابر باشه.

- گوشت خورشتی به تناسب نفراتِ خورنده! (می‌دونین که گوشت خورشت ران، دست و ماهیچه‌ی گوسفنده؟)
- لیمو عمانی(من خودم دو تا می‌اندازم چون خیلی دوست دارم)
- نمک و فلفل و زردچوبه
- یک قاشق رب گوجه فرنگی (غلظت خورشت رو بیشتر می‌کنه و خوش‌رنگ‌تر و خوش‌مزه‌تر می‌شه و مزه‌اش هم اصلا معلوم نیست، یه بار امتحان کنین)

خب سبزی رو تمیز می‌کنین و بعدش خوردش می‌کنین. تو ایران مامانم با چرخ گوشت خورد می‌کرد و بعد خودش و آبش رو می‌ذاشت با هم اول بپزه و بعد هم سرخش می‌کرد. من‌ هم اینجا با میکسر کاملا خوردش می‌کنم و بعد هم سرخ می‌کنم.

حالا گوشت، لیمو عمانی، نمک، فلفل و زردچوبه رو می‌ذارین که با هم بپزن. ایران مامان تو زودپز می‌ذاشت اما من اینجا اول پیازداغ درست می‌کنم بعدش گوشت رو اضافه می‌کنم و می‌ذارم رو شعله‌ی کم که آبِ گوشت هم حسابی دربیآد و بعد دو لیوان آب اضافه می‌کنم و می‌ذارم بپزه. تجربه‌ی دو ماهه‌ام ثابت کرده که گوشت‌های اینجا معمولا خیلی بیشتر طول می‌کشه که بپزن پس حواس‌تون باشه نپخته نمونه!

گوشت که پخت، سبزی رو همراه با یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه می‌کنیم و در قابلمه را می‌ذاریم و زیرش رو کم می‌کنیم و می‌ذاریم که جا بیوفته. معمولا اگه همه‌ی کارا رو درست انجام داده باشین در عرض یه ربع الی نیم ساعت یه خورشتِ جانانه خواهید داشت D:

و این بود اولین قدم در راه اعتلا یا شاید هم نابودیِ آشپزیِ ایرانی!! اگه خوشمزه شد جای من رو هم خالی کنین اگه هم خراب‌کاری کردین ... ممممم بهم فحش ندین، خب؟ P: موفق باشین :)

۱۴ نظر:

  1. به به ... مرسي از اين دستور آشپزي .. خلاصه منكه نه اما ميدم يكي درست كنه بخوره نتيجه رو بگه ... در صورت امكان دستور پخت غاغانونوچه رو هم بديد ... راستي خوبه كه يك كم از اين كارا مي كني ... اميدوارم كار زودتر پيدا بشه

    پاسخحذف
  2. هاهاهاهاها :)) شيده جونم بي خيال.اينكارا چيه؟

    پاسخحذف
  3. شيده تمپليت جديد كي بالا مياد؟بعدش هم من استاد آلبالو پلو هستم!دستورش رو مي فروشم!!!

    پاسخحذف
  4. شيده جان مرسي از دستورت. من از همينجا به عنوان يك خانم آشپز باتجربه اعلام ميكنم كه قورمه شبزي تو خيلي خوشمزه تر از مال مامانت است. (با عرض معذرت از مامان خوب شيده خانم!) راستي.... ما اينجا تو كانادا ولي گوشتهامون خيلي زودتر از مشابه( به قول مامان بزرگ خدابيامرزم نوشابه’) ايرانيش ميپزه. حسابي زودتر. براي همين تعجب كردم تو گفتي ديرتر. شايد واسه’ همينه كه اين بوش خره به محصولات كانادايي زياد اعتماد نداره و فكر ملت آمريكاست جون عمه اش!

    پاسخحذف
  5. راستي اين ناناغونوچه چيه ديگه؟ به ما هم ياد بدين لطفا!

    پاسخحذف
  6. salam, yek nokteye moheme ashpazi ineke gooshto che gooshte sefid ya ghermez ba hararate bala taf dade beshe ke ab nandaze, chon age ab bendaze seft mishe va dirpaz. gooshthaye toronto garche be khoshmazeyie gooshtaye iran nist vali zoodpaztare, moteasefane man inja hameye sabzihaye ghorme ro peyda nemikonam bekhosoos tare ke aslan nadidam!!...kasi soraghesho inja dare?..

    پاسخحذف
  7. آخ آخ دختر جان نمیگی تو این ماه رمضونی دل ملت روزه دار آب میشه؟ :) منم از چلو کباب نوشتم که طفلی زن آبی کلی با زبون روزه کلی دلش آب شد.
    به قول صمد ... خوشمزیه؟ خوشمزیه؟ بخورین ...

    پاسخحذف
  8. ليمو عماني نه ليمو اماني

    پاسخحذف
  9. واي مرسي كاوه جان! در ضمن يه گند ديگه هم زده بودم كه تازه امروز خودم ديدم و درستش كردم! D:

    پاسخحذف
  10. خوب!اين هم شغل ديگه!
    يك كتاب آشپزي با فنون جديد بنويس به دو زبان!

    پاسخحذف
  11. شما به قورمه‌سبزی رب گوجه فرنگی ميزنيد؟!؟!؟!؟!! من اينجوريشو نديده بودم والا!!!
    اتفاقا گوشت و مرغ هاي اينجا خيلي زودتر از ايران ميپزه! مگه تو دهات شما فرق بكنه تو دهات ما زودتر ميپزه:))

    پاسخحذف
  12. Hi dear :
    I'm living here in Sandiego ,as I know meets that I buy here cook faster buy London Broil brand from Ralf or Vons Super markets, they are excellent for Our Khooresh.
    Good Luck.Maryam.

    پاسخحذف